Kozlův hamburger

https://www.youtube.com/watch?v=82_M-8XExp4
Ingredience: 
680 g mletého masa (400 g prorostlého předního hovězího, 280 g vepřové krkovice)
200 g másla
125 g sýra Gruyere nebo Niva
80 g šalotky
0,2 l světlého piva Velkopopovický Kozel 11
3 lžičky plocholisté petrželky
1 lžička worcesterské omáčky
sůl, pepř
80 g cherry rajčat
4 lžíce majonézy
4 housky nebo ciabatty
8 koleček z plátků cibule
4 listy z ledového salátu
4 plátky prorostlé slaniny
4 plátky čedaru
40 g žluté papriky
Postup: 

Masová směs

Na rozpáleném grilu zahřejeme olivový olej v ocelové pánvi a na něm lehce osmahneme nakrájenou šalotku. Zalijeme ji pivem, promícháme.

Do nerezové mísy dáme maso, osmaženou šalotku s pivem, petrželku posekanou nadrobno, worcester, sůl a čerstvě namletý pepř. Vše důkladně rukama zapracujeme a prohněteme tak, aby vznikla kompaktní směs. Necháme vychladit.

 

Salsa

V misce si smícháme majonézu s rajčaty pokrájenými na menší kostičky a ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.

 

Z masové směsi vytvarujeme hamburgery a dáme na rozpálený gril, který jsme předtím potřeli zlehka tukem např. kůží ze slaniny. Grilujeme do požadované úpravy. Z každé strany minimálně 2 až 3 minuty. Před dopečením masa položíme na gril plátky slaniny a ciabattu, kterou předtím rozkrojíme na dvě poloviny. Z obou stran opečeme. Ogrilované maso, slaninu a ciabbatu přesuneme na talíř vedle grilu.

Spodní polovinu ciabatty potřeme lžící salsy, na ni položíme list salátu, maso a na něj plátek sýru, slaniny, cibulku a papriku nakrájenou na tenké proužky. Přiklopíme vrchní částí ciabatty.