Kuřátko v citrusovo-pivní marinádě

https://www.youtube.com/watch?v=c7SWT9zUzBU
Ingredience: 
1 malé kuřátko
1 lžička soli
pepř
nastrouhaná kůra a šťáva z 1/2 citronu
šťáva z 1/2 limetky
šťáva z 1/2 pomeranče
1 snítka rozmarýnu
1 červená feferonka
2 stroužky česneku
2 lžíce bílého vinného octu
4 lžíce olivového oleje
0,1 l tmavého piva Velkopopovický Kozel Černý
Postup: 

Do misky nalijeme olivový olej, přidáme šťávu z citronu, limetky, pomeranče, bílý vinný ocet, nadrobno posekaný rozmarýn a česnek. Dále posekanou červenou feferonku, nastrouhanou kůru z citronu, pivo a vše promícháme.

 

Malé kuře rozkrojíme na zádech podél páteře z obou stran a vložíme do připravené marinády, dáme do lednice a necháme marinovat nejlépe přes noc.

Kuře vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a položíme na připravený gril nejprve ze strany kůže. Lžičkou vybereme z marinády její pevné části a na maso je případně ještě naneseme. Grilujeme pomalu z každé strany zhruba 8 minut, respektive tak dlouho, dokud není kuře měkké.