Pstruh v papilotě

https://www.youtube.com/watch?v=hMnsqDaUvgw
Ingredience: 
1 celý pstruh zbavený vnitřností á 300g
3 lžíce světlého piva Velkopopovický Kozel 11
1 snítka tymiánu
1 lístek šalvěje
máslo
sůl
pepř
alobal
60 g mrkve
30 g celeru
30 g petrželové natě
30 g řapíkatého celeru
Postup: 

Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na slabé nudličky. Řapíkatý celer nejprve oškrabeme škrabkou na zeleninu, tak abychom ho zbavili silných vláken na povrchu, a následně nakrájíme na co nejtenčí plátky. Přidáme jemně nasekanou petržel.

 

Rybu zevnitř nasolíme, lehce opepříme a naplníme připravenou zeleninou. Vezmeme dostatečně velký plát alobalu, na kterém si přehnutím naznačíme polovinu. Na jednu polovinu položíme naplněného pstuha, přelijeme 3 lžícemi piva, položíme na něj lístek šalvěje, snítku tymiánu a plátek másla. Druhou polovinu alobalu přehneme přes rybu, okraje přeložíme a uzavřeme tak, že je 2x přeložíme v šířce 1 centimetru a vždy zmáčkneme prstem. Stejně postupujeme u zbývajících stran. Výsledný tvar má vypadat jako obálka.

Takto zabalenou rybu vložíme na rozpálený gril, alobal se nám po malé chvíli nafoukne, a od této chvíle je pstruh za 13 až 15 minut hotový. Takto připravenou rybu ihned podáváme na horkém talíři a před hostem roztrhneme nafouknutou alobalovou obálku, ze které se vyvalí voňavá pára.