Vepřová krkovice s rozmarýnem

https://www.youtube.com/watch?v=X8bNllErX_E
Ingredience: 
200 g vepřové krkovice
1 lžička mořské soli
1 snítka rozmarýnu
kuchyňský provázek
125 ml světlého piva Velkopopovický Kozel 11
125 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
6 kuliček černého pepře
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce rozmarýnu
2 bobkové listy
Postup: 

Do misky dáme hořčici, přilejeme olej a metličkou obě suroviny prošleháme. Česnek pokrájíme nadrobno a přidáme do misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijeme pivem, promícháme a do takto připravené marinády ponoříme krkovici a necháme odpočívat nejlépe přes noc.

 

Naložené maso položíme na gril a osolíme. Na plátek masa položíme kousek snítky rozmarýnu. Grilujeme z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundáme z grilu a necháme maso chvíli odpočinout, aby nám po krájení nevytekla všechna šťáva.